Kopen

Streetwear kleding

Streetwear heeft de wereld stormenderhand veroverd!

Doorzoek de postzak van de postbode en je vindt een gestempeld, algemeen streetwear-design – emblemen zoals doodshoofden en gekruiste beenderen, en dikke vette lijnen – al het stempel en de roep voor de streetwear-gemeenschap. In Japan kwam streetwear aan het eind van de jaren tachtig tot bloei. Kopen in Japan was zo eenvoudig als je een weg naar binnen wurmen door de scharnierende armen van de postbode. lonken naar kleine plastic snuisterijen uit een oud pakje Marlboros, en knijpen, chippen en graven je een weg naar je gewenste spullen. In de jaren 90 regeerden streetwear merken als the Perfect way Seriously t.ex. en skateboarden op de grepen van de betreffende stijlen.

Streetwear als wereldwijd fenomeen

Vandaag de dag is streetwear zo populair dat het niet meer weg te denken is uit het oude westen ofMeeting Of The Angels. In sommige landen draagt de meerderheid van de bevolking streetwear en in de meeste mensen zijn er streetwearboetieks op wandelafstand.

Dit heeft ertoe geleid dat veel van ‘s werelds grootste merken een reeks casual/ironische/iron on t-shirts hebben ontworpen (die nu zo hot zijn). Grote modemerken zoals Elbasuti hebben een hele reeks eigenzinnige ontwerpen, waaronder eenmalige ontwerpen die de verschillende stijlen van stedelijk India weerspiegelen. Een Zweeds modelabel heeft een hele reeks stijlvolle, op streetwear geïnspireerde herenkleding, waaronder t-shirts, jasjes en zelfs retro baseballpetjes.

Streetwear is zo’n dominante kracht geworden in de wereldwijde streetwear dat de modeshows, waaronder de laatste Parijse modeshow van vorig jaar, allemaal een levendige show van westkuststijlen bevatten. De Londense modeweek wijdde vorig jaar zelfs een hele dag aan de streetwear- en skateboardgemeenschap.

Waar dragen streetwear fans vandaag?

Je vindt streetwear overal waar je gaat. Tegenwoordig gaat streetwear de hele wereld over en de diepe wortels van de subcultuur schijnen er doorheen. Er zijn geen grenzen als het op streetwear aankomt en het maakt mensen die het dragen niet uit waar ze zijn, zolang ze maar hun kicks krijgen. Je kunt er bijna zeker van zijn dat je een skateboarder of een streetwearfan tegen het lijf loopt in een van die kleine straatjes die de laatste jaren zijn opgekomen.

Tegenwoordig voelt streetwear zich thuis op elk continent, ook in Europa. Het is het kledingstuk geworden dat tieners over de hele wereld dragen. Ergens in die enorme wereldwijde streetwear-gemeenschap draag je waarschijnlijk iets dat als streetwear wordt beschouwd.

Waar kun je het beste streetwear kopen?

Als u de laatste streetwear stijlen wilt hebben, dan moet u naar uw lokale winkelstraat gaan. Dat is een goede plek om te beginnen, maar veel mensen gaan naar online winkels, bijvoorbeeld Skateiform, om het beste van de streetwear kleding te krijgen.

In een winkel in de hoofdstraat kunt u gemakkelijk t-shirts, hoodies, jassen, petten en laarzen kopen. Dat is zo’n beetje alles wat je nodig hebt om te beginnen. Wanneer je je comfortabel voelt bij het creëren van je eigen streetwear, denk er dan over om naar het buitenland te gaan, letterlijk. De beste plek om te bezoeken is Tokio, omdat je daar het dichtst bij de bron van de wereldwijde mode komt.

De meeste streetwear op de Japanse streetwearbeurzen wordt aangeboden door Japanse ontwerpers. Dat is niet zo’n slechte zaak, als je erover nadenkt. De prijzen zijn goedkoop, de kwaliteit zelfverzekerd, en de modestijl origineel- daarom noemen ze het streetwear.

Published
Categorized as fashion

Leave a comment

Your email address will not be published.