herenkostuums

herenkostuum

Een passend herenpak kan een positieve invloed hebben op de sociale status van een man. Wie een stijlvol en goed gesneden pak draagt, zowel fysiek als in zijn gedrag wanneer hij belangrijke klanten ontmoet, onderscheidt zich duidelijk van de massa. Zulke mannen dwingen meer respect en aandacht af van hun collega’s en superieuren.

Het fysieke voorkomen van een man kan een van de meest doorslaggevende factoren zijn bij de vraag of hij een hoge waardering krijgt van zijn belangrijke mensen. Mensen kunnen een snel oordeel over een man vellen op basis van zijn uiterlijk. En, deze oordelen kunnen volledig verkeerd zijn. Maar weten hoe je jezelf moet presenteren is zeker geen voorwaarde om een verkeerde indruk te krijgen.

De Walima

Walima is een van de meest populaire traditionele Indiase kledingstukken, die zijn eigen aparte look en aantrekkingskracht heeft. Het is een van de meest populaire traditionele kledingstukken voor mannen, omdat de walima een veelzijdig kledingstuk is dat bij een aantal gelegenheden kan worden gedragen. Walima bestaat normaal gesproken uit drie delen:

Walima

Walima is een van de meest visueel verbluffende kledingstukken onder de Indiase mannenkleding. Het is een kledingstuk dat vaak in de mannenbroek wordt gestopt. Het silhouet van de pasvorm is ruim, met uitgebreide ruches aan de binnenkant voor een decoratief effect. Het is een uitstekende keuze voor bruiloftsfeesten. Typisch mannen in India dragen alleen walima als een bruiloft jurk, hoewel het kledingstuk wordt ook vaak gezien gedragen bij andere gelegenheden.

Churidar

Churidar is een kledingstuk dat geweven wordt met fijne zijden draden en gestikt wordt met een geslepen handgemaakte zari, met de hand of machinaal. Churidar komt oorspronkelijk uit Rajasthan ( India ) en wordt geweven met unieke ontwerpen op zwaar zijden brokaat. Dit levert een zeer zachte, lichte en vloeiende doek op die zeer zacht aanvoelt. Churidar wordt veel gedragen als bruidskleding en is een geliefde stof op het Indiase subcontinent.

Kurta

Kurta is een kledingstuk dat samen met een pyjama wordt gedragen, althans voor de meeste mannen is het een geschikte optie. Kurta is een kledingstuk met lange mouwen dat samen met een pyjama moet worden gedragen. Het woord zegt het al, het werd populair gemaakt door de Moslims toen zij een gelijkaardig kleed aannamen voor een meer bescheiden en ingetogen manier van kleden. Het is een kledingstuk dat bijna universeel door mannen wordt gedragen (te oordelen naar het moslimgeloof, evenals de traditionele Jordà-kleding), hoewel sommige moslimmannen kurta’s voor mannen in de privésfeer dragen.

Jandal

Hoewel de geschiedenis van jandal onbekend is, kunnen we veilig stellen dat het kledingstuk dateert van tussen de 3 en 4 generaties. Het jandal-kledingstuk heeft diepe V-halslijnen en openingen aan de voorzijde, met kleurrijke borduursels. Tegenwoordig wordt het kledingstuk over een gesloten hemd gedragen.

Bovenstaande kledingstukken worden veel gedragen door Indiase mannen. De stijlen verschillen echter van regio tot regio. Sommige Indiase streken hebben hun eigen vormen van het kledingstuk, zoals de zakken of de ruiten (een kleine opening die de voorkant van het lijfje van het kledingstuk bedekt). Het gemeenschappelijke kenmerk is echter het ingewikkelde naaldwerk zoals reeds vermeld, allemaal ingeweven in de zeer ingewikkelde ontwerpen die er al zijn. Het borduurwerk is niet alleen ingewikkeld, maar ook prachtig zacht en flatterend.

De geschiedenis van de Indiase herenkleding staat bol van traditie, cultuur en glorie. Vandaag de dag dragen mannen nog steeds de traditionele dhoti (een lendendoek) voor een bescheiden maar stijlvolle look (sommigen dragen hem zelfs vandaag de dag nog voor bruiloften en andere traditionele gelegenheden). Er is ook de salwar-kameez, de vrouwen-kleding salwar kameez, de tweedelige pakken (een stuk dat broek en rok omvat), en de beroemde sari. Veranderende trends en voortdurende vindingrijkheid hebben ervoor gezorgd dat deze kleding nooit uit de mode is geraakt. In feite is het een verweven deel van de Indiase traditie. Elk stuk is een klein kunstwerkje, want het gaat niet alleen om de stijl, maar ook om de traditie, de geschiedenis en de manier om calorieën te sparen.

Lees meer:

Herenkleding Breda 

Herenmode Breda 

Nette casual kleding heren

Published
Categorized as fashion

Leave a comment

Your email address will not be published.